Najzdrowsze garnki to te, które posiadają atesty i nie wydzielają szkodliwych substancji, a do tego są wyprodukowane z tworzyw bezpiecznych dla organizmu, cechują się wytrzymałością na uszkodzenia, są odporne na wysokie temperatury i nie wchodzą w reakcje z żywnością.
Kuchenne akcesorium noszące nazwę magicznej gąbki ma wielu zwolenników. Nic dziwnego, skoro produkt ten świetnie radzi sobie z większością trudnych zabrudzeń. Aby jednak nie uszkodzić żadnej traktowanej nim powierzchni, warto pamiętać o kilku zasadach. Sprawdź, jak prawidłowo używać magicznej gąbki.
Nóż to jedno z podstawowych narzędzi pracy kucharza. Z jego pomocą można wyczarować wiele wykwintnych potraw bądź po prostu pokroić chleb w trakcie przygotowywania kanapek. Warto jednak pamiętać o tym, że ostrza noży mają odmienną grubość, długość oraz kształt. Jak wybrać idealne akcesorium?