Tortilla z kurczakiem, sosem majonezowym i warzywami - przepis
Składniki:
- Pierś z kurczaka - 1 kg
- Tortilla pszenna - 1 opakowanie
- Sos sriracha - 1 butelka
- Majonez - 1 butelka
- Ogórek, paprika, cebyla czerwona po 3 szt.
- Sałata karbowana zielona - 2 szt.
Sposób przygotowania tortilli z kurczakiem, sosem majonezowym i warzywami
- Pierś kurczaka nasmaruj dokładnie solą, papryką w proszku i curry.
- Usmaż na patelni z każdej strony a następnie przykryj pokrywką i duś około 10 minut aż mięso będzie gotowe.
- Następnie mięso potnij na cienkie plastry.
- Majonez wymieszaj z sosem sriracha i dopraw do smaku solą.
- Ogórka, paprykę i cebulę potnij na cienkie paski, ułóż na kawałku placka tortilli, dodaj pokrojone kawałki kurczaka i całość posyp kawałkami pociętej sałaty.
- Zwiń dokładnie tortille i obsmaż na suchej patelni, następnie potnij ją na mniejsze kawałki i ładnie ułóż na płaskim talerzu.
Zobacz także:
- Jak zrobić tortillę? Sprawdź, czy dasz radę zrobić ją samemu w domu!
- Tortilla hiszpańska – jaki jest przepis?
- Pomysły i przepisy na tortillę z warzywami
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Sebastian Olma
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN
podziel się: