Naleśniki z jabłkami - przepis krok po kroku
Składniki:
- szklanka mąki
- 2 jajka
- 1/2 szkl. mleka
- 1/2 szkl. wody
- sól
- odrobina cukru i cynamonu
- 1 kg jabłka antonówki
- 2 szt cukru wanilinowego
- 200 ml śmietanki 30%
- 100 g serka kremowego
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 2 jajka
Sposób przygotowania naleśników z jabłkami
- Wszystkie składniki mieszamy i wysmażamy naleśniki.
- Jabłka ścieramy na tarce i przesmażamy z cukrem wanilinowym.
- Jabłka umieszczamy na naleśnikach, zwijamy rulony. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
- Wszystko mieszamy i zalewamy naleśniki, wstawiamy do zapieczenia.
Zobacz także:
- Dania z jabłkami na śniadanie, obiad i deser. Niezawodne przepisy Katarzyny Bukowskiej
- Racuchy z jabłkami - przepis Katarzyny Bukowskiej
- Tartiflette i naleśniki - pyszne dania z sokiem jabłkowym
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Andrzej Polan
Źródło zdjęcia głównego: Karolina Kalatzi
podziel się: