Słodki obiad dla niejadków? Wypróbuj pieczone naleśniki z jabłkami Andrzeja Polana

Andrzej Polan
Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN
Źródło: Karolina Kalatzi
W kuchni Dzień Dobry TVN nastała jesień, a wraz z nią pora na sezonowe owoce i warzywa. Andrzej Polan pokazał, jak przygotować fenomenalne pieczone naleśniki z jabłkami. Sprawdzą się na słodki obiad nawet dla największych niejadków.

Naleśniki z jabłkami - przepis krok po kroku

Składniki:

  • szklanka mąki
    • 2 jajka
      • 1/2 szkl. mleka
        • 1/2 szkl. wody
          • sól
            • odrobina cukru i cynamonu
              • 1 kg jabłka antonówki
                • 2 szt cukru wanilinowego
                  • 200 ml śmietanki 30%
                    • 100 g serka kremowego
                      • 2 łyżki cukru trzcinowego
                        • 2 jajka

                          Sposób przygotowania naleśników z jabłkami

                          1. Wszystkie składniki mieszamy i wysmażamy naleśniki.
                            1. Jabłka ścieramy na tarce i przesmażamy z cukrem wanilinowym.
                              1. Jabłka umieszczamy na naleśnikach, zwijamy rulony. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
                                1. Wszystko mieszamy i zalewamy naleśniki, wstawiamy do zapieczenia. 

                                  Zobacz także:

                                  Autor: Teofila Siewko

                                  Źródło: Andrzej Polan

                                  Źródło zdjęcia głównego: Karolina Kalatzi

                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości

                                  Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                  Materiał promocyjny

                                  Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana