Mushpasta - przepis na pastę z grzybów Jagny Niedzielskiej

Grzyby Shiitake
Mushpasta - przepis na pastę z grzybów Jagny Niedzielskiej
Źródło: MIXA/Getty Images
W kuchni Dzień Dobry TVN, Jagna Niedzielska, kucharka i edukatorka ekologiczna pokazała, jak wykonać pyszną pastę z grzybów shiitake. Zanim się ją przygotuje warto przetrzymywać grzyby w materiałowym lub papierowym woreczku. Sprawdź przepis na Mushpaste. 

Mushpasta - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 50 gramów suszonych grzybów shiitake
    • 200 mililitrów sosu sojowego
      • 150 mililitrów wody
        • 4 łyżki cukru
          • olej roślinny

            Mushpasta - sposób przygotowania

            1. Wszystkie składniki wrzuć do garnka i gotuj przez godzinę na bardzo małym ogniu.
              1. Po tym czasie zblenduj, wystudź i przełóż do słoika.
                eBook Pomysły na lunch
                eBook Pomysły na lunch

                Zobacz także:

                Autor: Teofila Siewko

                Źródło: Jagna Niedzielska

                Źródło zdjęcia głównego: MIXA/Getty Images

                podziel się:

                Pozostałe wiadomości

                Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                Materiał promocyjny

                Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana