Materiał promocyjny

Meksykańska kuchnia Francys i Łukasza

Francys Barraza Sudnicka urodziła się w Wenezueli, ale w wieku 2,5 roku przyjechała z mamą i rodzeństwem do Polski. Reprezentowała zarówno Polskę, jak i Wenezuelę w licznych konkursach piękności, dochodząc do ścisłych finałów. Dziś razem z jej partnerem Łukaszem Czarneckim gościliśmy ich w naszej kuchni.

Fajitas Meksykańskie

3 papryki zielona

3 papryki czerwone

1,5 kg pieczarek

4 cebule małe

1 kg piersi z kurczaka

Przyprawa do Fajitas o smaku chili

Paczka Tortilli średnich

Oliwa

Fajita cooking sauce

Smietana 18 %

pieprz i sol do smaku

Mięso kroimy w kosteczkę oraz smażymy na oliwie na rumiano. Paprykę, pieczarki oraz cebulę dusimy i dodajemy do kurczaka. Przyprawiamy chilli, solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz wkładamy do tortilli. Podejmiemy ze śmietaną.

Guacamole

4 dojrzałe avocado

Świeża kolendra

sol i pieprz

1 cytryna

2 cebule

2 pomidory

Avocado ucieramy na papkę wraz z kolendrą. Cebulkę i pomidory kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do avocado. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem i solą.

Sos serowy do Nachos

Chipsy typu Nachos, zwykłe.

6 łyżeczek masła

6 łyżeczek mąki

Szklanka mleka

kawałek żółtego sera, startego.

Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło i smażymy na nim mąkę. Do tego dodajemy starty, żółty ser. Dodajemy mleko do uzyskania kremowej konsystencji.

Dodatki do przystrojenia nachos:

fasola czerwona ugotowanaczarne oliwki

pomidor

pietruszka

Autor: TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości