Fajitas Meksykańskie
3 papryki zielona
3 papryki czerwone
1,5 kg pieczarek
4 cebule małe
1 kg piersi z kurczaka
Przyprawa do Fajitas o smaku chili
Paczka Tortilli średnich
Oliwa
Fajita cooking sauce
Smietana 18 %
pieprz i sol do smaku
Mięso kroimy w kosteczkę oraz smażymy na oliwie na rumiano. Paprykę, pieczarki oraz cebulę dusimy i dodajemy do kurczaka. Przyprawiamy chilli, solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz wkładamy do tortilli. Podejmiemy ze śmietaną.
Guacamole
4 dojrzałe avocado
Świeża kolendra
sol i pieprz
1 cytryna
2 cebule
2 pomidory
Avocado ucieramy na papkę wraz z kolendrą. Cebulkę i pomidory kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do avocado. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
Sos serowy do Nachos
Chipsy typu Nachos, zwykłe.
6 łyżeczek masła
6 łyżeczek mąki
Szklanka mleka
kawałek żółtego sera, startego.
Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło i smażymy na nim mąkę. Do tego dodajemy starty, żółty ser. Dodajemy mleko do uzyskania kremowej konsystencji.
Dodatki do przystrojenia nachos:
fasola czerwona ugotowanaczarne oliwki
pomidor
pietruszka
Autor: TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN