Materiał promocyjny

Kuchnia prosto z "Na Wspólnej"

Kuchnia prosto z "Na Wspólnej"
Kuchnia prosto z "Na Wspólnej"
Grażyna Wolszczak i Robert Kudelski zaprezentowali w kuchni Dzień Dobry TVN proste i szybkie do przyrządzenia potrawy, które są świetnym poczęstunkiem, na wypadek niezapowiedzianej wizyty gości.

Chłodnik z Avocado

Składniki:

3 półlitrowe jogurty naturalne

3 ząbki czosnku

zielona pietruszka

2 długie ogórki

3 avocado

Sól

Pieprz

Bazylia

Starty parmezan

Przygotowanie:

Ogórki ścieramy na tarce, jogurt miksujemy wraz z avocado, wyciskamy czosnek, mieszamy wszystko razem, przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pietruszką bazylią i startym parmezanem.

Bakłażan faszerowany

Składniki:

2 bakłażany

pól kg pieczarek

2 cebule

4 pomidory

bazylia

zielona pietruszka

Sól

Mozzarella

Przygotowanie:

Bakłażana przekrawamy wzdłuż, wydrążamy, środek bakłażana wrzucamy na patelnię wraz z oliwą, pokrojonymi pomidorami i pokrojonymi cienko pieczarkami, przyprawiamy do smaku. Smażymy farsz, po usmażeniu wypełniamy nim bakłażany i przykrywami je plastrami mozzarelli. Wkładamy do piekarnika ( 180 stopni ) na 20 minut. Po upieczeniu przystrajamy bazylią i zieloną pietruszką.

Deser „Przedwiośnie”

Składniki:

2 puszki ananasa w kostkach

pól kg truskawek ( mogą być mrożone )

pół litra śmietany

cynamon

cukier

świeża bazylia

Przygotowanie:

Truskawki

kroimy na pół,

pokrojonego ananasa mieszamy z truskawkami. Ze śmietany, cynamonu i cukru robimy sos, którym polewamy wymieszane w salaterce owoce. Przystrajamy bazylią i truskawką

Autor: TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości