Materiał promocyjny

Kuchnia olimpijska

Ania i Jacek są podręcznikowym niemal przykładem pary, która doskonale funkcjonuje zarówno na polu zawodowym jak i domowym. Doskonale do siebie pasują, co oboje podkreślają. Razem w pracy, razem w domu. Ale czy razem w kuchni?

Roladki z kurczaka

Składniki:

-pierś z kurczaka

-szynka parmeńska w plasterkach

-ser żółty, twardy, ostry np. gouda

-pomidory suszone z zalewie olejowej

-masło do wysmarowania naczynia

-pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka należy podzielić na kawałki a następnie utłuc na cienkie płaty. Na każdy nałożyć szynkę oraz ser. Do środka kawałki pomidorów. Całość doprawić pieprzem. Tak przygotowane mięsko zrolować i ułożyć z naczyniu żaroodpornym. Piec około 40-45 minut.

Ryż z parmezanem( ulubiony Ani Rogowskiej)

Składniki:

- ryż do risotto

-parmezan do tarcia

-rosołek

Sposób przygotowania:

Ryż należy zeszklić na patelni a następnie zalać bulionem przygotowanym z rosołku. Woda powinna całkowicie wsiąknąć w ryż. Jeśli jest zbyt suchy należy dodać więcej bulionu. Przygotowany w ten sposób ryż należy wymieszać ze startym parmezanem.

Warzywa na parze.

Składniki:

Różne małe warzywa: marchewki, różyczki kalafiora, brokułów, fasolki.

Sposób przygotowania:

Gotować na parze do uzyskania miękkości i podawać wraz z roladami i ryżem.

Autor: Marek Węgrzyn

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości