"Trzy tysiące lat tęsknoty" - o czym jest film?
"Trzy tysiące lat tęsknoty" to najnowszy film George'a Millera - jednego z największych wizjonerów kina - znanego m.in. ze spektakularnego "Mad Maxa". Akcja toczy się w stambulskim pokoju hotelowym. Jaka była główna idea reżysera?
- Każdy jego film jest inny niż poprzedni. Jednak cechą wszystkich jest to, że są fantastyczne. I kiedy ktoś opowiada historię o dżinie wyskakującym z butelki, myślisz: "ale jak oni to sobie wyobrażają?". Ale kiedy to George przedstawia pomysł z dżinem, wierzysz mu, że to jest możliwe do zagrania. Jest to przygoda, w której zdecydowanie chcesz uczestniczyć - mówi grająca główną rolę Tilda Swinton.
Tilda Swinton i Idris Elba zagrali w filmie "Trzy tysiące lat tęsknoty"
Wcielający się w dżina Idris Elba podkreśla, że reżyser miał w sobie ogrom pasji, jeśli chodzi o tę historię.
- Pracował nad nią bardzo długo, ale nie mógł znaleźć odpowiedniego czasu i zespołu na jej zrealizowanie. Myślę, że jego praca nad tym filmem zaczęła się jakieś 10 lat wcześniej, zanim ja i Tilda dostaliśmy telefon od George'a. (...) Świat chciał, żeby powstał kolejny "Mad Max", co oczywiście również jest jego pasją, jednak ten film to coś wyjątkowego. Bardzo chciał się tego podjąć i dokładnie wiedział, jak to zrobić - zauważa aktor w rozmowie z dziennikarką Dzień Dobry TVN Anną Tatarską.
- To, co jest w noweli, na podstawie której powstał film, to jedna rzecz. A to, co w filmie, to wynik naszych wspólnych pomysłów - podsumowuje Idris Elba.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz na platformie Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie.
Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Uczestnik "Big Brothera" ratuje ciężko chorego Antosia. "Już w trakcie ciąży walczyliśmy o jego życie"
- Anna Mucha w piekielnej kuchni "MasterChefa". Czy uczestnicy zachwycą podniebienie aktorki?
- Gosia Ohme i jej kulinarne odkrycie. Czego według niej nie może zabraknąć w kuchni?
Autor: Luiza Bebłot
Reporter: Anna Tatarska