To danie uwielbiała księżna Diana. Szef kuchni zdradził tajemnicę

"Nocna owsianka" księżnej Diany. Jak ją przygotować?
"Nocna owsianka" księżnej Diany. Jak ją przygotować?
Źródło: GettyImages/Princess Diana Archive / Stringer/ YouTube / Darren McGrady
Księżna Diana inspirowała kobiety na całym świecie. Mimo że od jej śmierci minęło 28 lat, wszyscy wciąż są ciekawi, jak wyglądała codzienność królowej ludzkich serc. Teraz były szef kuchni rodziny królewskiej Darren McGrady ujawnił, jakie było jedno z ulubionych dań księżnej. Pokazał w sieci, jak przygotować "nocną owsiankę" Lady Di. Przepis jest bardzo łatwy.
Kluczowe fakty:
  • Były szef kuchni rodziny królewskiej zdradził przepis na ulubione danie księżnej Diany.
  • Lady Di uwielbiała nocną owsiankę.
  • Jak przygotować nocną owsiankę? Przepis jest naprawdę prosty.
Czy owsianka jest zdrowa?
Źródło: Dzień Dobry TVN

Lady Di uwielbiała "nocną owsiankę"

Księżna Diana była prawdziwą ikoną. Przez lata inspirowała kobiety z różnych stron świata. Nawet dziś, po 28 latach od śmierci Lady Di, jej tajemnice wciąż budzą ogromne poruszenie wśród internautów. Jeden z takich sekretów postanowił zdradzić były szef kuchni rodziny królewskiej Darren McGrady.

Ekspert kulinarny, który gotował dla Diany w Pałacu Kensington, ujawnił, że niemal codziennie przygotowywał dla księżnej tzw. nocną owsiankę. W nagraniu McGrady wyjaśnił, że danie to nazywa się Birchermüesli i wynalazł je pewien szwajcarski dietetyk.

"Nocna owsianka" Lady Di - jak ją przygotować?

Szef kuchni powiedział, że księżna Diana ceniła nocną owsiankę za zdrowe składniki i pyszny smak. Gdy spróbowała jej po raz pierwszy, od razu stwierdziła, że zamierza ją jeść każdego dnia.

Jak przygotować ulubiony przysmak Lady Di? Potrzebujesz do tego borówek, płatków owsianych, soku pomarańczowego, jogurtu greckiego, soku z cytryny, jabłka Honeycrisp startego ze skórką i orzechów włoskich.

Wieczorem mieszamy płatki owsiane z sokiem pomarańczowym w misce, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na noc. Rano wyjmujemy miskę i dodajemy stopniowo po łyżce jogurtu greckiego, delikatnie mieszając. Możemy polać mieszankę miodem i odrobiną soku z cytryny. Następnie wrzucamy jabłko, borówki i orzechy włoskie, a całość dokładnie mieszamy.

Na koniec dekorujemy masę borówkami i orzechmi włoskimi.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości