Bartas Szymoniak przedstawia swoje najnowsze dzieło. Na naszej scenie zaprezentował utwór "Cierpliwość"

Bartas Szymoniak w utworze „Cierpliwość”
Po wielkim sukcesie albumu "Wojownik z miłości", Bartas Szymoniak nie spoczął na laurach. Artysta prezentuje kolejny singiel. Na naszej scenie zaprezentował piosenkę "Cierpliwość". Jak wam się podoba?

Bartosz Szymoniak – kim jest?

Bartosz "Bartas" Szymoniak to polski muzyk, wokalista, kompozytor i autor tekstów. Artysta jest także twórcą własnego stylu beatrock. Pierwsze kroki na scenie muzyk stawiał już wiele lat temu. W latach 1997 - 2005 młody artysta był skrzypkiem kapeli ludowej Zespół Pieśni i Tańca "Tursko".

Po ukończeniu szkoły muzycznej I stopnia Bartosz kontynuował swoją edukację muzyczną. Ukończył Wydział Kompozycji, Interpretacji, Edukacji i Jazzu na Akademii Muzycznej w Katowicach w klasie śpiewu. Był także wokalistą grupy Sztywny Pal Azji.

Bartas Szymoniak nowy singiel

W 2020 roku ukazał się trzeci solowy krążek Bartasa Szymoniaka "Wojownik z miłości". Na płycie usłyszeć mogliśmy nie tylko autorskie teksty wokalisty, ale także oryginalne interpretacje wierszy Bolesława Leśmiana. Artysta mimo pandemii nie zwalnia tempa. Na naszej scenie zaprezentował kolejny singiel pt. "Cierpliwość".

- Cierpliwość to kolejne po miłości słowo klucz w jego życiu. Cierpliwość bywa gorzka ale jej owoce słodkie. Wreszcie cierpliwość, w dobie pandemii potrzebna jest każdemu z nas.... - czytamy na stronie artysty.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz w serwisie Player.

Zobacz także:

Stracił głos i porzucił karierę: "Nie chciałem wiązać przyszłości z muzyką". Dziś Dionizy Wincenty Płaczkowski buduje karierę jako tenor występując w Polsce i za granicą

Miłość i muzyka. Stanisław Bartosik w utworze "Pomiędzy"

Andrzej Piaseczny niedługo skończy 50 lat, zachwyca fanów muzyką i ciałem. "Forma fizyczna jest u mnie bardzo płynna"

Autor: Nastazja Bloch

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana