Wegańskie potrawy mają coraz więcej zwolenników. Popularnością cieszą się zwłaszcza łatwe w przygotowaniu zupy. Zobacz, jak w naszej kuchni Jan Kuroń przyrządza chlebową z cieciorką, kapuścianą, cebulową oraz fasolową z dynią i jarmużem.
W kuchni Dzień Dobry królował Jaś Fasola ;) A to dzięki pani Janinie Molek i Mikołajowi Reyowi, którzy przygotowali dla nas: fasolowy cwibak z bakaliami, zupę fasolową z Molkówki, pierogi z fasolą oraz pasztet fasolowy z orzechami i słonecznikiem.
Czas na warzywa strączkowe. Piotr Kucharski ma ich pod dostatkiem w swoim ogródku. W Dzień Dobry TVN pokazał, jak przygotować z nich pyszne potrawy. Na stole pojawiły się: fasolka z jajem sadzonym i wędzoną kruszonką, zapiekanka z fasoli, fasolka z czosnkiem, cebulą i migdałami, fasola z kukurydzą, papryką i klopsikami, zupa fasolowa i chlebek z pomidorami i oliwkami.