Dziś Dzień Żelków! Z tej przypominamy przepis Sylwii Majcher na domowe żelki w wersji bez cukru i bez sztucznych składników. Takich żelków nie musimy chować przed naszymi dzieciakami. Sprawdź, jak je zrobić.
W Dzień Ciasta Marchewkowego w naszej kuchni króluje marchew. Piotr Kucharski przyrządza dla nas ciasto marchewkowe, sznycle z indyka z marchewką po „koreańsku”, „żelki” z marchewki oraz marchewkowe curry ze Sri Lanki. Sprawdź niezwykłe przepisy.
Dziś Dzień Żelków! Z tej okazji Sylwia Majcher w studiu Dzień Dobry TVN przygotowała domowe żelki w wersji bez cukru i bez sztucznych składników. Takich żelków nie musimy chować przed naszymi dzieciakami. Sprawdź, jak je zrobić.
Radość można czerpać z prostych rzeczy. Więc, jeżeli wpadliście w rutynę życia codziennego, a chcecie oczyścić swój umysł, rozwiązaniem mogą być warsztaty z robienia żelków. Zajęcia manualne uwalniają podobno kreatywność i pozwalają choć na chwilę wrócić do beztroskich czasów dzieciństwa. Co Wy na to? :)
Żelki kuszą kształtami i kolorami. Wiele dzieci za nimi przepada. Czy warto je kupować? Co zawierają? Czy rzeczywiście wzmacniają stawy? Kwaśne żelki mają mniej cukru? O tym w Dzień Dobry prowadząca cykl (Ro)zważmy to... Katarzyna Bosacka.
Dzieci kochają słodycze i pochłaniają je w dużych ilościach. Dlatego rodzice, często, kupują swoim pupilom witaminy, w postaci cukierków lub żelków. Czy to dobry sposób by wprowadzić witaminy do diety dziecka? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy Magdę Targosz, ekomamę, która wzięła pod lupę wszystkie "dziecięce" witaminy i zaprezentowała własne dania, zawierające duże ilości potrzebnych dzieciom składników!