3 sierpnia obchodzimy Dzień Arbuza. Z tej okazji podpowiadamy, jak wykorzystać ten pyszny owoc. Warto go jeść w upalne dni, ponieważ zawiera w sobie dużo wody. Co więcej, można z niego przygotowywać dania na słodko i słono. Sprawdź nasz przepis na sorbet z arbuza.
Lasagne to jedno z najbardziej znanych dań kuchni włoskiej. Coraz popularniejsze stają się również wegańskie odpowiedniki wielu różnych, tradycyjnych potraw, w których zwykle występują składniki pochodzenia zwierzęcego. Jak zrobić wegańską lasagne? Sprawdź nasz przepis.
Chrupiące kuleczki warzywne to idealne danie główne, śniadanie lub dodatek do różnych potraw. Są proste w wykonaniu. Są też świetnym rozwiązaniem dla wielu dzieci, które nie lubią jeść warzyw. Sprawdź, jak je zrobić.
W naszej kuchni - Nicole Just - wnuczka rzeźnika, która została weganką. Jak rodzina zareagowała na jej decyzję? Okazuje się, że kuchnia wegańska zaczęła smakować nawet Marcinowi Mellerowi: "Mięsko trzeba trzasnąć czasami ale coraz bardziej zaczynam rozumieć bezmięsnych". Lubicie wegańskie dania?