Foie gras jest przez smakoszy kulinarnych uważane za jeden z najbardziej luksusowych przysmaków nie tylko francuskiej, ale światowej kuchni. Jednocześnie wzbudza on bardzo wiele kontrowersji, przede wszystkim ze względu na sposób hodowli zwierząt, z których mięsa przygotowuje się ten rarytas.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź jej przepis na mus z wątróbki z jabłkiem z kuchni Dzień Dobry TVN.
Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy Darka Kuźniaka, uczestnika programu Azja Express. Przygotował dla nas wątróbkę drobiową z owocami i rozmarynem.
W kuchni Dzień Dobry TVN królowały zapomniane warzywa, czyli pieczony topinambur z wątróbką wołową, zapiekana skorzonera, salsefia z orzechami, gruszkami i serem, zupa z jarmużu oraz panna cotta z miechunką. Lubicie te warzywa?
Praktycznie każdy element z kurczaka można wykorzysta w kuchni. Podsmażana wątróbka, filet z piersi w ziołach, nóżki w galarecie i tradycyjny rosół. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak jeszcze można przyrządzić popularną kurę.
Kraj słynący z pikantnego gulaszu i czerwonego, rozgrzewającego wina Egri Bikavér. W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Łapanowski przyrządził wyjątkowe, węgierskie dania. Smacznego!
Mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN: wątróbkę drobiową z konfiturą z cebuli czerwonej, malin i porto, serniczki z patelni z konfiturą gruszkową oraz eklerki z konfiturą z mango i kremem herbacianym. Place lizać!