W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Monikę Długosz-Nikiel, uczestniczkę programu "Ugotowani", której w naszym studiu towarzyszył mąż. Inspiracją dla ich menu są kolory. W tym celu warzywa i owoce podzielili na kilka grup kolorystycznych. Skorzystajcie z ich przepisów na: smoothie z jarmużem, szpinakiem, kiwi i ogórkiem oraz zupę krem z kalafiora, pora, selera, pietruszki z dodatkiem czosnku i cebuli. Przygotowali też pyszne penne z sosem pomidorowym, a na deser kaszę jaglaną na mleku kokosowym.
Mango, jarmuż, szpinak, ogórek, orzechy laskowe, kurczak i kasza jaglana. Zblendować można wszystko - zapewnia kucharz Piotr Kucharski. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował - z pomocą Marcina Prokopa - pyszne zmiksowane potrawy i desery. Skorzystajcie z przepisów Piotra i przekonajcie się, jak smakuje mango smoothie, koktajl warzywno-owocowy i orzechowy, kremowa zupa z kurczaka i krem z kaszy jaglanej.
Daria Ładocha, blogerka kulinarna i miłośniczka zdrowego żywienia, a także mama dwójki dzieci, przyznaje że sama ma czasami problem z przygotowaniem posiłków dla swoich pociech. Dlatego postanowiła zainspirować matki do zdrowego gotowania. Skorzystajcie z jej przepisów na: pastę z fasoli do kanapek, szybki krem z marchewki, rybę po grecku, kaszę jaglaną z gruszką i truskawkami.
Dla Olgi Głębickiej, finalistki konkursu "Gotuj o wszystko", kasza nie jest tylko dodatkiem, ale inspiracją do tego, by przygotować smaczne potrawy. W naszej kuchni Olga przygotowała: tabbouleh z kaszy gryczanej, ziołowe placuszki z kaszy manny, zimową zapiekankę z kaszy jęczmiennej, ciasto cytrynowe z kaszy kukurydzianej i coulis z malin. Skorzystajcie z jej przepisów! Smacznego!