Wiele osób od czasu do czasu nachodzi ochota na coś słodkiego i czekoladowego. Idealną propozycją zaspokojenia tej zachcianki jest suflet czekoladowy. To wilgotny, delikatny i ciepły wypiek na bazie jaj i czekolady, który doskonale odpowiada na potrzeby największych łasuchów.
W kuchni Dzień Dobry TVN wraz z początkiem marca rozpoczynamy pyszny cykl "w marcu jak w garncu", w którym kucharze (i nie tylko) przypominają smaki swojego dzieciństwa. Jak zrobić suflet z ziemniaków z provolone i mozarellą? Sprawdź przepis Cristiny Catese.
Pyszne, lekkie dania z okazji Dnia Kobiet. Poznaj przepis na dorsza Skrei, fetę z pieczonymi pomidorami, austriacki suflet i zakręcony biszkopt.
Frittata ze słodkimi ziemniakami i salsą pomidorową, minestrone z białą fasolką, warzywami i świeżymi ziołami, fricasse z grzybami i serem dojrzewającym oraz suflety ze szpinakiem. To wegetariańskie, pełnowartościowe dania, które możemy przygotować na cały dzień. Zobacz, jak przyrządza je szef kuchni Sebastian Olma w Dzień Dobry TVN. Smacznego!
W Dzień Dobry TVN klasyka francuskiej kuchni w wykonaniu Mikołaja Reya. Poznajcie jego przepisy na suflety: serowy i czekoladowy oraz na comber jagnięcy i ratatouille.
Co to jest ser podpuszczkowy? Jak się go robi? Które ze znanych osób go zamawia? Do jakich potraw się go wykorzystuje? O tym w Dzień dobry TVN opowiada Mikołaj Rey.