rurki z kremem

    rurki z kremem

    Wszystko zaczęło się dość niewinnie - od wywiadu Łukasza Radwana z panią sprzedającą rurki w jednej z warszawskich cukierni. Dziennikarz Dzień Dobry TVN chciał sprawdzić krążącą po mieście pogłoskę, zgodnie z którą pewien klient ciastkarni zjadł aż 33 rurki z kremem. Kiedy okazało się, że jest to prawda, Marcin Meller postanowił pobić ten rekord i wyzwał na pojedynek Łukasza. Panowie, gotowi i zwarci, spotkali się przy cukierni w samo południe. Zobaczcie, czy rekord został pobity. Wszystkich martwiących się o stan zdrowia naszych kolegów, uspakajamy, że z pojedynku wyszli cało :)

    W piątek w Dzień Dobry TVN: bardzo męski pojedynek, tylko broń taka słodka - Radwan i Meller ścigają się, który zje więcej rurek z kremem. Następnie: w domach naszych widzów, czyli uroczy drewniak na kanadyjską nutę. Oprócz tego: niepokojący rekord - w Bydgoszczy jest więcej monopolowych niż w całej Norwegii - czy dostęp do alkoholu powinien być, aż tak nieograniczony? A na koniec popłyniemy - na naszej scenie, w radosnym i muzycznym nastroju, Łzy ze swoją nową piosenką. Startujemy o 8.00!

    Marcin Meller wyzwał na pojedynek Łukasza Radwana. Ile rurek zje Marcin, a ile Łukasz? Macie dla nich jakieś rady? Jak powinni się przygotować, by przeżyć pojedynek na rurki z kremem? Czekamy na Wasze uwagi! A Wy, ile rurek dacie radę zjeść?

    Na warszawskim Grochowie, w jednej z tamtejszych cukierni Pani Alina Przewłocka od 1958 roku sprzedaje tradycyjne, własnoręcznie wypełniane bitą śmietaną rurki. Czy na przestrzeni lat ich receptura nie uległa zmianie? W czym tkwi sekret sukcesu rodzinnej firmy? Kim są klienci cukierni Pani Aliny? Sprawdził to dziennikarz Dzień Dobry TVN Łukasz Radwan.

    W kuchni Dzień Dobry TVN słodkości w biało-czerwonych barwach. W sam raz na Święto Niepodległości. Tomasz Jakubiak przygotował bezę z Herbatką Malinową, herbaciany kisiel z bitą śmietaną oraz rurki z kremem podawane z Herbatką z Dzikiej Róży. Smacznego!

    W ramach kampanii „Lubię kaszę - kasza na stół, na zdrowie, na co dzień” Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania z różnego rodzaju kaszami: arancini po polsku, czyli krokiety z kaszy gryczanej z sosem z zielonej sałaty, ogórkami i rzodkiewką, gołąbki z kaszy mazurskiej z botwinką, żurawiną, koprem w sosie chrzanowym, zupa z prażonej kaszy owsianej, sera, rzeżuchy i wędzonego kurczaka, rurki francuskie z kremem z kaszy manny. Smacznego!

    Mało kto wyobraża sobie nadmorskie wakacje bez gofrów z bitą śmietaną i przyjemnie ciągnącym się toffi oraz bez chrupiących rurek z kremem. W kuchni Dzień Dobry Wakacje znów dowodził Andrzej Polan i wypłynął na naprawdę głębokie morze!

    Beata Kartowicz wraz z córką przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z twarogów świata - naszego polskiego twarogu, mascarpone i ricotty. Wypróbuj lasagne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i świeżą ricottą, naleśniki nadziewane twarożkiem, boczkiem i cebulą i sprawdź, jak smakują rurki z pomarańczowym kremem z serka mascarpone.