Jak zrobić ratatouille, foccacię, faszerowane bułeczki i zupę z soczewicy?
W kuchni Dzień Dobry TVN gotował Szymon Czerwiński. Sprawdź jego przepis na ratatouille z sosem pomidorowo paprykowym i masłem ziołowym.
Tradycyjny ratatouille, pierś z kurczaka ze smardzami w sosie z porto i śmietaną, a na deser - gruszki poszetowane z pistacjami, sosem karmelowym i gorgonzolą. Takie pyszności przyrządza w naszej kuchni Pascal Brodnicki. Poznaj jego sprawdzone przepisy na dania kuchni francuskiej.
Jesień i zima to czas, który niespecjalnie kojarzy się nam z daniami z wykorzystaniem sałat i ziół, a to błąd! W sklepach przez cały rok dostępne są świeże warzywa, które fantastycznie urozmaicą codzienne menu.
Lato trwa w najlepsze, a wraz z nim sezon na warzywa i owoce. Jak maksymalnie wykorzystać ten wyjątkowy czas i cieszyć się smakiem prosto z natury? Zobacz, jakie przepisy na wyjątkowe dania przygotowała Marieta Marecka.
W kuchni Dzień Dobry TVN mieliśmy zaszczyt gościć Anię Starmach i Mateusza Zielonkę - zwycięzcę 6. edycji programu "MasterChef". Razem przygotowali dania proso z książki kucharskiej nowego kuchennego mistrza: napar zazwor, mleko sezamowe, nutellę z ciecierzycy i syropu klonowego, spring rollsy z buraczanym hummusem, vegan power bites i ratatouille. Skorzystajcie z przepisów!
Ta potrawa składa się z warzyw, głownie z bakłażana, cukinii, papryki, cebuli i pomidorów. Anna Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN ratatouille - prowansalski gulasz warzywny. Skorzystajcie z przepisu i zróbcie go sami!