Uczestnicy musieli sprostać potrawie z ośmiornicą.
Eliminacje do półfinału programu "MasterChef" rozpoczęły się na dobre. W najnowszym odcinku kucharze wybrali się do Lyonu, drugiego największego miasta we Francji.
Ośmioro uczestników programu "MasterChef" w 9. odcinku 12. edycji programu wybrało się do francuskiego zamku Montresor, aby stanąć do kolejnej kulinarnej rywalizacji. Tym razem mieli do przygotowania dania, które stanowią prawdziwą polską ucztę. Wśród podanych potraw, znalazła się m.in. polędwica z dorsza oraz soczysty stek. Poznajcie najnowsze przepisy prosto od kucharzy-amatorów!
Każdy odcinek programu "MasterChef", to kolejne przepisy, które warto wypróbować w swojej kuchni. Przed uczestnikami zostały postawione złote skrzynie, w których kryło się zadanie dotyczące potraw inspirowanych gęsią.
Kolejny odcinek programu "MasterChef" już za nami. Tym razem uczestnicy stanęli przed nie lada wyzwaniem kulinarnym, bowiem musieli wykazać się niezwykłą kreatywnością w przygotowaniu i podaniu dań. Motywem przewodnim były dmuchane zabawki, jakie znaleźli w skrzyni. Krokodyl, zebra, a nawet… palma. Poznajmy przepisy na wybrane dania, które mogliśmy zobaczyć w 3. odcinku 12. sezonu. Zachęcamy do wypróbowania ich we własnej kuchni.
"MasterChef" to reality show, w którym pasjonaci kuchni, amatorzy, muszą się wykazać nie tylko umiejętnościami kucharskimi, ale także wyobraźnią, aby wybić się na tle konkurentów w walce o statuetkę i tytuł "MasterChefa". Jednak program to nie tylko silne emocje, to też mnóstwo kulinarnych inspiracji. Lubisz owoce morza? Jeżeli tak, w artykule znajdziesz ciekawe przepisy na przystawki pasujące do każdej okazji.
Od finału dzieli ich dosłownie włos - zanim zmierzą sie w wyjątkowym kulinarnym pojedynku 1:1 muszą oczarowac jurorów daniami z perliczki i trufli. Jak z tym zadaniem poradził sobie Filip Wałek? Jakie potrawy zdecydował się podać na ostatniej prostej przed finałem?
Tuż przed finałem 11. edycji programu "MasterChef" uczestnicy zmierzyli się z nie lada wyzwaniem. Jak Bartek Nowak poradził sobie z przepisami na dania z perliczką i truflami? Sprawdź jego wyjątkowe przepisy na dania, które zagwarantowały mu miejsce w ostatecznym kulinarnym pojedynku.
Zmagania uczestników programu "MasterChef" zmierzają powoli ku końcowi. Przed nimi ostatnia prosta w walce o finał... Czy rzeczywiście okaże się prosta? Jakie dania przygotują uczestnicy? Ela Stróżyńska zdecydowała się na smażoną pierś perliczki z puree z dyni i sosem warzywno-mięsnym i suflet z jajka z kalafiorem i sosem Beure Blanc.
Droga do finału MasterChef bywa trudna. Przez kolejne odcinki uczestnicy tworzyli wyjątkowe dania: szczególnie smaczne lub całkiem niejadalne. Tuż przed ostatecznym kulinarnym pojedynkiem uczestnicy, którzy wciąż pozostali w programie przygotowali swoje propozycje menu z perliczką i truflami. Jakie dania przygotował Kuba Tomaszczyk?