Święta Bożego Narodzenia tuż tuż. To już ostatni moment, by zaplanować świąteczne menu. Jeżeli tak jak my, w święta najbardziej kochasz słodkości, mamy dla Ciebie przepis, w którym rozsmakują się Twoi bliscy.
Cukierniczka Dominika Matysiak przyjechała do nas prosto z dżungli. Na początku marca wyjechała na wakacje na Sri Lankę. Gdy wybuchła pandemia, Dominika postanowiła zostać na rajskiej wyspie. Nie zapomniała jednak o swojej największej pasji - pieczeniu i to właśnie w dżungli powstał e-book z jej przepisami. Kilka z nich przygotowała także w naszej kuchni. Opowiedziała nam również o przygodzie na Sri Lance, Lankijczykach i o tym, kto zjadał jej słodkości.
Sezon komunijny w pełni. Dlatego do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy Agatę Stankiewicz i Małgorzatę Nagat, które przygotowały komunijne słodkości, których nie może zabraknąć na rodzinnym przyjęciu. Na naszym stole pojawiły się: babeczki cytrynowe i waniliowe oraz tort rafaello. Pycha!
W kuchni Dzień Dobry TVN Lara Gessler przygotowała pyszne słodkości, których smak wzbogaciła ziołami. Co powiecie na czekoladę z migdałami i lawendą, maślane ciasteczka z czarnuszką czy ricottę z syropem laurowym i figami na cydrze.
W kuchni Dzień Dobry TVN, w roli głównej, występuje dziś Andrzej Polan i czekolada. Kucharz łączy wytrawne i słodkie smaki. Efektem jego pracy są takie potrawy jak: kurczak na chałce z sosem mole, ciasto z cukinią, czekoladą i orzeszkami solonymi czy śliwka w serniku. Smacznego!