Jak zrobić klasyczne placki ziemniaczane, placki po węgiersku i placki ziemniaczane z rybą?
Placki z warzyw są szybkie, smaczne i zdrowe - doskonałe jako samodzielne danie, ale także uzupełnienie czy dodatek do obiadu. Doskonale sprawdzą się także na deser. Słone czy słodkie – swoje pomysły na placki pokazuje w naszej kuchni Daria Ładocha. Sprawdź jej przepisy na korzenne placki twarogowe z musem malinowym, placki marchewkowe z imbirem z kiełkami słonecznika, fetą i pistacjami, placuszki z kukurydzą, kolendrą, chili, ogórkiem i limonką oraz placuszki rybne podane na dzikim ryżu z suszonymi pomidorami i orzechami laskowymi.
Placuszki z cukinii to pyszna przekąska, która może być podawana zupełnie jak placki ziemniaczane. Są proste w wykonaniu, jednak źle przyrządzone mogą nie być tak chrupiące. Sprawdź nasze sposoby na chrupiące placuszki z cukinii.
Olga Bończyk kontra Robert Kudelski. Aktorzy stoczyli w kuchni pojedynek na... rosti. Czy Olga Bończyk zawsze "stroi się do kartofla"? Czy Robert Kudelski w ogóle wie, jak przygotować rosti? W jaki sposób Robert odwracał uwagę Olgi? Czyje rosti było lepsze? Jak Olga Bończyk ocenia umiejętności kulinarne Roberta Kudelskiego? O czym myśli Robert, gdy jest głodny? Zobaczcie pierwszy w tym sezonie Dzień Dobry TVN odcinek cyklu "Ogniem i Nożem".
Chłodnik uniejowski, gicz jagnięca w czerwonym winie z rozmarynem i borowikami z czarnego lasu oraz rycerskie placki z cukinii z rozmarynem - to pyszne dania, które przygotowali w kuchni Dzień Dobry Wakacje: uczestnik programu MasterChef Adam Kozanecki oraz szef kuchni Rafał Andrzejczak.