Jabłko nadziewane marcepanem pieczone w sosie waniliowym to świetna przekąska na zimowe i jesienne wieczory. Doprawione korzennymi przyprawami wspaniale wpasuje się w świąteczne desery. Sprawdź, jak przygotować marcepanowe jabłko.
Pachnące korzennymi przyprawami ciasto cynamonowe z jabłkami jest wspaniałą alternatywą dla piernika. Łatwe i szybkie w przygotowaniu sprawdzi się na świątecznym przyjęciu u znajomych i bożonarodzeniowym kiermaszu w szkole twojego dziecka. Ma piękny kolor i chrupiącą skórkę.
Desery w słoikach to świetny sposób, aby przemycić zdrową przekąskę do codziennego jadłospisu. Zwłaszcza, jeśli chodzi się do pracy lub szkoły. Przedstawiamy banalnie prosty sposób na szarlotkę w słoiczkach w wersji klasycznej i wegańskiej.
Sprawdź prosty przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Aleksander Baron i Paweł Suwała przygotowali: stek bavette, ozory wołowe z remuladą z selera, policzki wołowe pieczone w maśle z szafranem oraz jabłka pod kruszonką. Smacznego!