W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu MasterChef, przygotował pyszne dania z kalarepy. To niskokaloryczne i bardzo zdrowe warzywo. Sprawdź, jak przyrządzić smażoną kalarepę z tymiankiem i purée z selera.
Nuggetsy to potrawa, którą można przyrządzić samodzielnie lub ze swoją pociechą. W kuchni Dzień Dobry TVN Pascal Brodnicki przygotował pieczone nuggetsy z kurczaka w panierce z komosy ryżowej, a do tego puree z groszku i mięty. Sprawdź, jak zrobić to danie z jego przepisu.
Do dań mięsnych i ryb najczęściej podaje się dodatek bogaty w węglowodany, np. gotowane warzywa lub puree. Topinambur to roślina bulwiasta, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań obiadowych, również tych z kuchni wegetariańskiej. Przyrządzenie puree z topinamburu jest proste i szybkie, a przepis można modyfikować, dodając ulubione warzywa oraz przyprawy.
Szybkie, proste i zdrowe przekąski to idealna propozycja na sobotę. Warto przy tym sięgnąć po produkty najwyższej jakości. W naszej kuchni Piotr Kucharski przyrządza z nich sałatkę z pieczonej fety, puree z duszonym porem i jajkiem oraz kruche ciasto z dżemem i twarogiem. Sprawdź jego niezawodne przepisy.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy kucharza Andrzeja Polana oraz Natalię Melkowską i Lenę Gryszko. Lena jest ciocią Natalii, która zgłosiła Lenę do akcji "Mistrz Smaku". Dlaczego to zrobiła i jak uzasadnia swoją decyzję? Skorzystajcie też z przepisów na: zupę pieczarkowa z fasolą i pomidorami oraz królika w śmietanie z ziemniaczanym purée. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy uczestników MasterChef Junior, którzy wczoraj pożegnali się z programem. Zuzia i Karol, pod okiem Anny Starmach, przygotowali: przegrzebki z sosem winno-maślanym, puree selerowo-waniliowe, creme brulee, skrzydełka faszerowane kaszą jaglaną, rodzynkami i orzechami oraz krem cytrynowy. Spróbujecie?