Ich spożywanie i przyrządzanie nie jest skomplikowane. Poznaj owoce morza, które zachwycą nawet największych smakoszy.
Zapiekane cykorie w szynce w sosie beszamel, szybki jabłecznik z patelni i mule z trawą cytrynową - takie pyszności przygotował dla nas w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha.
Dania z ryb i owoców morza przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Bartosz Lisek. Na naszym stole pojawiły się: szproty pieczone, łosoś pieczony z pesto, łosoś marynowany, a także mule duszone w winie.
Do niedawna owoce morza były jeszcze czymś rzadko spotykanym i niewiele osób wiedziało, jak je przyrządzić. Dziś trudności przysparza z kolei to, jak powinno się je zjadać – rękami, widelcem czy może pałeczkami? Sprawdź, jak jeść mule i poznaj proste przepisy z ich wykorzystaniem.
Małgosia chciała przygotować niespodziankę dla swojej przyjaciółki Kamili. Pomógł jej w tym nasz kulinarny ekspert i mistrz Mikołaj Rey. W tym celu umówili się na lodowisku. Jak Mikołaj poradził sobie na łyżwach? Zobaczcie, co wspólnie przygotowali, a raczej ugotowali, dla Kamili i jak zareagowała na tę kulinarną niespodziankę.