Masz zły nastrój, gorszy dzień lub cierpisz na depresję? Dowiedź się, co jeść, by lepiej się poczuć. Do kuchni Dzień Dobry Wakacje zaprosiliśmy ekspertów zdrowego żywienia i autorów książki "Depresja. Jedzenie, które leczy" - Karolinę i Macieja Szaciłło. Skorzystajcie z ich przepisów na: rozgrzewającą wodę ziołową, ciecierzycę w pomidorach, ajurwedyjską czekoladę i sałatę "Ave, Cezar". Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Piotr Kucharski przygotował dania, których głównym składnikiem jest czekolada. A to wszystko z okazji Światowego Dnia Czekolady.
Dziś Dzień Czekolady. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania bazujące na czekoladzie, ale niekoniecznie na słodko. Co powiecie na czekoladę w wersji wytrawnej np. z chilli, z kurczakiem lub czekoladowy hummus?
Jednym z ulubionych mikołajkowych prezentów dziecka uwielbiającego słodkości jest czekoladowy Mikołaj. Ale czy te dostępne w sklepach mają w sobie prawdziwą czekoladę? Jakie składniki można w nich znaleźć? Jakie właściwości prozdrowotne ma kakao? O tym w Dzień Dobry TVN prowadząca cykl "(Ro)zważmy to..." Katarzyna Bosacka. W studiu polała się również czekoladowa krew, ponieważ Anna Kalczyńska odgryzła Mikołajowi... No właśnie... co? :)
Czekolada to jeden z najpopularniejszych afrodyzjaków. Czekolada to nie tylko wyjątkowy, aksamitny smak. Ten słodki produkt ma również wiele właściwości zdrowotne. Jakie? Jak powstaje czekolada? W jakiej formie najlepiej ją zjadać i co można na jej bazie przyrządzić w kuchni? Sprawdził to nasz smakosz Mikołaj Rey.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziła znana na świecie modelka Kasia Knioła, a asystowała jej córeczka Łucja. Obie Panie przygotowały zdrowe koktajle i przekąski: koktajl Baby Coconut, koktajl dla starszaka oraz czekoladę bez mleka i cukru. Które przekąski znikały w "Łucjo-paszczy"? :)
Orzechy są bardzo wartościowe i warto je wprowadzić do swojej diety. Gość Dzień Dobry TVN 50 Cent nie może się bez nich obejść, dlatego też Maciej Szaciłło przygotował z okazji wizyty piosenkarza w naszym studio dania, w których główną rolę odgrywały właśnie orzechy: tajską sałatkę z tofu i roszponki, curry z nerkowcami, pilaw z pistacjami i orzechami nerkowca i domowej roboty czekoladki. Palce lizać!
Dzisiaj w kuchni Dzień Dobry TVN Iwona Zasuwa pokazała, w jak znakomity sposób można wykorzystać kaszę jaglaną. Przygotowała dla nas: mleko jaglane, jaglaną czekoladę, racuchy jaglane z daktylami i kotleciki jaglane.
Dania z RAW FOOD korzystnie wpływają nie tylko na zdrowie, ale także na urodę! Zawierają bombę witaminową, która opóźnia procesy starzenia. Zwolenniczką surowej kuchni jest Monika Paluszkiewicz, która w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: mus z melona z nutką imbiru, makowy sernik z nerkowców, tort czekoladowy z awokado, spring rollsy i domową czekoladę z goji.