Sprawdź przepisy, które przygotował Sebastian Olma.
Przepisami podzielił się Tomasz Leśniak, kucharz polskiej reprezentacji.
Żyjąc w ciągłym pędzie, często brakuje nam po prostu czasu, by gotować w domu wymyślne i wymagające dania. Szybko wcale nie oznacza źle. Znaleźliśmy idealne produkty (snacki), dzięki którym możemy zjeść zdrowy i wartościowy posiłek, nie spędzając przy tym połowy dnia w kuchni.
Suszone mięso było znakiem rozpoznawczym Indian Ameryki Północnej. Dziś znane jest ono na całym świecie. Największą popularnością cieszy się suszone mięso wołowe, jednakże można przygotować także suszone mięso wieprzowe i drobiowe.
Popcorn na stałe zagościł już na sklepowych półkach i w kinowych barach. Lekka przekąska wyjątkowo dobrze smakuje zarówno na słono, jak i na słodko. Jeśli tak jak my kochacie słodycze, a w waszej lodówce nigdy nie brakuje popularnego czekoladowego kremu, musicie wypróbować ten przepis. Co powiecie na popcorn o smaku nutelli?
Stuletnie jajko to przysmak rodem z Chin. Nie trzeba jednak wybierać się w daleką podróż, aby go skosztować. Przekąskę tę można kupić w niektórych sklepach czy spróbować jej w restauracjach serwujących egzotyczne potrawy. Jak powstaje stuletnie jajo i czym wyróżnia się jego smak?
Wakacje powoli dobiegają końca. Wielu rodziców ponownie stanie przed dylematem, co dać dziecku do szkoły na drugie śniadanie, aby było zarówno smacznie, jak i zdrowo. Okazuje się, że rozwiązaniem tego problemu mogą być produkty oferowane przez Owolovo.
Wiele osób, wybierając się w okresie letnim na plażę bądź na wycieczkę, chce zabrać ze sobą małe, lecz zdrowe przekąski. Z pomocą przychodzi firma Owolovo, która proponuje owocowe i warzywne przysmaki. W Dzień Dobry TVN opowiedzieli o nich Karolina Malinowska i Olivier Janiak.
Pizza to jedno z dań, które nigdy się nie nudzi i dobre jest na każdą porę roku. Jeśli jednak macie dość tradycyjnego "placka" z serem, przedstawiamy wam nowość. Pizza w kształcie róży - prosta, szybka, efektowna i co najważniejsze smaczna. Ten trend od jakiegoś czasu podbija sieć, i nic w tym dziwnego. Wystarczy bowiem tylko kilka minut, by udekorować stół kwiecistymi przekąsami. To co, działamy?
Za oknem widzisz odcienie szarości i coraz szybciej zapadający zmrok. A co gdyby zamienić te kolory na biel i błękit? Jest na to sposób - znajdziesz go w lodówce.
Chałwa traktowana jest przez wiele osób jako rodzaj słodyczy, na polskich sklepowych półkach tam właśnie można ją znaleźć. Inaczej w Grecji, gdzie chałwy trzeba szukać obok serków. Najbardziej znana chałwa wykonana jest z nasion sezamu. Choć ma wiele składników odżywczych, jest bardzo kaloryczna.
Śledziki doskonale nadają się na sylwestrową przekąskę. Jak je zrobić? O tym ekspert kulinarny Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski.