Polenta to niezwykle proste danie pochodzące z kuchni włoskiej. Do jego stworzenia potrzeba niewiele składników, które zazwyczaj mamy w domu. Sprawdź, jak przygotować polentę z serem pleśniowym w sosie pomidorowym według przepisu Tomasza Jakubiaka.
Curry w japońskim stylu, wiosenny gulasz, wiosenna polenta, gęsta zupa rybna i chleb do dzielenia - to wszystko w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Piotr Kucharski. Nie da się ukryć, że "w marcu jak w garncu".
Wielka kulinarna przygoda w kuchni Dzień Dobry TVN! Ekomama Reni Jusis i Dominika Adamczyk z Akademii Zdrowego Odżywiania zdradzają przepisy na: polentę z powidłami, krupnik z kaszą jaglaną, zupę z dyni, duszoną marchewkę z rozmarynem oraz jabłka pieczone nadziewane. Jak jest ulubiona potrawa Roberta Kantereita? Co jest istotne w zdrowym odżywianiu? Która kasza wzmacnia naszą odporność?
Co wyróżnia kuchnię chorwacką spośród państw nad Morzem Adriatyckim? Jakie potrawy jedzą Chorwaci? Czy czerpią z kuchni swoich sąsiadów? Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN kilka potraw: czerwone nadziewane papryki, kluski mlinci z sosem pieczarkowym i smażonym boczniakiem, polentę i śtrudla (strudel) z rabarbarem. A ponieważ Monika i Maciej nie jedzą mięsa, a w kuchni chorwackiej jada się go sporo, zastąpili je czymś innym. Zróbcie dania według ich przepisów i przekonajcie się, czy ta kuchnia Wam smakuje.