Polacy jedzą dużo drobiu, ale najczęściej wybierają kurczaka lub indyka. Warto sięgać również po kaczkę, ponieważ ma wyjątkowy smak oraz aromat i można z niej stworzyć wiele pysznych dań.
Czy jej popisowe danie smakowało Mikołajowi Reyowi? Reporter odwiedził widzkę Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN królują sezonowe owoce i warzywa, które warto jeść w sierpniu. Z tej okazji Sebastian Olma przygotował pyszne dania, a na pierwszy ogień poszła kaczka pieczona z brzoskwiniami w sosie własnym. Sprawdź przepis i zobacz, jak przygotować to danie.
Pieczeń – to brzmi świątecznie. I słusznie, bo w pierwszy czy drugi dzień Bożego Narodzenia to właśnie ona najczęściej pojawia się na naszych stołach. Ale nie tylko wtedy jest wygodnym daniem, bo może zaspokoić obiadowe potrzeby na kilka dni, a to przydatne zwłaszcza teraz, gdy cała energię skupiamy na świątecznych przygotowaniach. Zobacz, jak pieczeń przygotowuje Szymon Czerwiński, finalista MasterChef. Sprawdź przepisy na pieczoną kaczkę z żurawiną, schab pieczony w rękawie oraz rostbef pieczony, z którego można także zrobić kanapki.