Sprawdź, jak zrobić Piquillo rellenos de queso de cabra z przepisu Adriana Stojewskiego z kuchni Dzień Dobry TVN.
Zastanawiasz się, co przygotować na sobotni obiad? Skorzystaj z propozycji na dania pełne warzyw. Poznaj przepis na faszerowaną paprykę z ziołową komosą ryżową, sałatkę z pieczoną dynią, łososia w sosie ze świeżych pomidorów z dodatkiem chorizo i pieczone ziemniaki.
Jak można pomóc sobie dietą przy syndromie jelita drażliwego? Jakie są zasady diety FODMAP? O tym w naszej kuchni opowiada dr Hanna Stolińska, dietetyk kliniczny. Poznaj jej przepisy na burgery z boćwiną, paprykę faszerowaną soczewicą, tofu lub wołowinę z makaronem z cukinii, koktajl imbirowy z bananem i ananasem oraz sałatki: z granatem i komosą ryżową oraz z wędzoną makrelą i jajkiem.
Planujesz letnie przyjęcie w ogrodzie? Skorzystaj z ciekawych propozycji na przekąski, które podasz bez talerzy. Jak przygotować dania "zero waste"? Sprawdź propozycje Kasi Bosackiej.
Andrzej Polan przyszedł dziś do naszej kuchni z propozycją dań na pyszny, sobotni obiad. Zobaczcie jego przepisy na: schab smażony z papryką pieczoną i soczewicą, paprykę faszerowaną w sosie śmietanowym i ciasto biało-czarne. Napiszcie jak Wam smakowało!
Ekspert Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey spotkał się z rodziną, która uprawia paprykę z pokolenia na pokolenie. To państwo Jankowscy, którzy w latach 80. ubiegłego wieku sprowadzili warzywo do Polski. Dlaczego produkcja papryki jest tak wymagającym zajęciem? Jakie potrawy można przygotować z papryki i jakie to warzywo ma wartości odżywcze?
W ramach akcji Zboże smakuje i inspiruje Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN: ciasto z płatków kukurydzianych ze śliwkami, śliwki zapiekane z serem i płatkami kukurydzianymi pełnoziarnistymi, paprykę faszerowaną mięsem i płatkami owsianymi oraz karmelowe ciasteczka z płatków jęczmiennych. Asystowała mu aktorka Tamara Arciuch. Ten duet wyczarował same pyszności.