"Rak jest jak przewlekła rana, która się nie goi".
Choć każdy z nas wie, że sięganie po wysokoprzetworzone przekąski nie niesie za sobą nic dobrego, i tak to robimy. Co gorsza, nie potrafimy się powstrzymać i zamiast skończyć po jednym ciastku - zjadamy całe opakowanie.
Roczne spożycie cukru na osobę w Polsce wynosi 44,5 kg. Nie chodzi tylko o zwykły cukier używany np. do herbaty, ale przede wszystkim o cukry ukryte. Okazuje się, że ten składnik dodawany jest niemal do wszystkiego, a firmy spożywcze starają się go ukryć, używając różnych nazw. Gdzie znajdziemy cukier, mimo że się tego nie spodziewamy?
Ewa Drzyzga zachęca do walki o lepsze "ja"! Już dziś o godzinie 16:00 w premierowym odcinku "Rozmów w toku" dowiecie się, jak pomóc partnerowi, który nie może zerwać z niezdrowym jedzeniem. Ewa i jej goście pokażą, jak śmieciowe jedzenie wyniszcza nas od środka. Tego nie możecie przegapić!
Jak wpłynęło to na zdrowie reportera Dzień Dobry TVN Ksawerego Kalickiego, który wziął udział w eksperymencie i przez tydzień żywił się fast foodami? Czy opuchnięte oczy i wypryski na twarzy to jedyne skutki uboczne diety bogatej w cholesterol?