Kociołek na ognisko to świetny sposób na przygotowywanie pysznego, letniego jedzenia na świeżym powietrzu. Podobnie jak w przypadku grilla, dania mogą być mięsne lub wegetariańskie. Jaki kociołek wybrać? Co można w nim przyrządzić? Sprawdź porady i proste przepisy.
Obecnie w gastronomii panuje trend powrotu o natury. Szef kuchni Ewa Malika Szyc-Juchnowicz trzy lata temu wymyśliła, że będzie gotować w kociołku nad ogniem. Teraz Ewa w ten sposób gotuje dla swoich gości. Co można ugotować nad ogniem? I czy klienci są zadowoleni?
Tym razem nasz podróżnik kulinarny Maciej Nowak przedstawił hot pot, czyli tzw. ognisty kociołek. Okazuje się, że powinniśmy to danie jeść powoli i bawić się w czasie jego spożywania. A czy wszystko można do niego wrzucić? I czy w sklepach można kupić zestaw do ognistego kociołka tak jak zestaw do sushi?