Do 3 października br. przedsiębiorcy mogą składać wnioski o wsparcie na rozszerzenie lub zmianę profilu dotychczasowej działalności prowadzonej w sektorach takich jak hotelarstwo, gastronomia (HoReCa), turystyka lub kultura. Działanie jest realizowane przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości w ramach inwestycji finansowanej z Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności (KPO). Z dniem 1 sierpnia br. o wsparcie mogą ubiegać się również firmy, które wykażą spadek obrotów w latach 2020–2021 wynoszący co najmniej 20%, a nie 30% – jak dotychczas. To niejedyne ułatwienie w obecnym naborze, sprawdź pozostałe!
W drugim odcinku "Bitwy o gości" widzowie poznają właścicieli czterech obiektów z południowej części Polski.
Nocleg w hotelu to nieczęsta okazja, by przespać się w odmiennych, niż te domowe, warunkach. "Bitwa o gości" to nowy program TVN, który pokaże kulisy polskiej branży hotelarskiej. Właściciele obiektów ocenią, gdzie warto zostawić swoje pieniądze, a które miejsca omijać szerokim łukiem. Show zadebiutuje już 1 października.
Goście hotelowi w złym humorze i z wysokimi wymaganiami nie są mu straszni.
Czy branża stanie na nogi po 2 latach koronawirusa?
Zobacz, jak się sprawdza standardy i jakość hotelowych usług.
"Trend jest coraz bardziej widoczny".
Antoni Rygiel był kamerdynerem w najbardziej luksusowym hotelu świata. Na czym dokładnie polega praca kamerdynera postanowiła to sprawdzić Ula Chincz. Dziennikarka Dzień Dobry TVN umówiła się na szkolenie. Czy myśli o zmianie zawodu? Jakie trzeba posiadać cechy, by zostać kamerdynerem? Czy Ula zdała przygotowany przez kamerdynera test? I jak Antoniemu udało się zajść, aż tak wysoko?
Krytyk kulinarny Maciej Nowak odwiedził Uniwersytet Gastronomii i Turystyki na Tajwanie. O takiej, niezwyklej szkole gastronomicznej możemy w Polsce tylko pomarzyć. W pokojach gościnnych tej uczelni zatrzymywali się nawet prezydenci. Studenci zdobywają w niej przede wszystkim wiedzę praktyczną, a uczą się w niecodziennych salach. Zobaczcie jak one wyglądają! Dlaczego polskie uczelnie tak nie wyglądają?