Przy zbilansowanych posiłkach zdecydowanie znajdzie się miejsce także dla czekolady.
Jak przygotować napój w domu?
W centrum Warszawy znajduje się fabryka, w której powstaje jeden z najbardziej pożądanych produktów na świecie. Czekolada jest tak lubiana, że swoje święto obchodzi kilka razy do roku. Zobaczcie, jak wygląda proces powstawania czekolady. W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy Martę Gajowniczek, prowadzącą panel sensoryczny e E. Wedel oraz degustatorkę czekolady Dorotę Bukowską. Co trzeba zrobić, by zostać degustatorem czekolady? Jak wygląda dzień pracy Pani Doroty? I jaką czekoladę lubią Polacy?
W kuchni Dzień Dobry TVN mnóstwo przysmaków z karmelem: krem mascarpone karmelowy z jadalną ziemią z kruszonki i migdałów; tarta z bananami i karmelem; tort czekoladowy z karmelem oraz przepiórka z dyniowym assiette i sosem winnym, przyprawiona gorzką czekoladą. Przygotowali je Ania Starmach i Dawid Budzich - uczestnik programu MasterChef. Smacznego!