W kuchni Dzień Dobry TVN szef kuchni Robert Harna pokazał, jak przygotować szybkie posiłki z wykorzystaniem past do dań z patelni Winiary. Dzięki nim powstaną pożywne posiłki, a do ich skomponowania wystarczy to, co mamy w lodówce. Sprawdź przepisy na makaron z cukinią, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi z chrupiącymi pestkami, glazurowany azjatycki kurczak z sezamem i kalafiorem podawany z ryżem, swojską fasolkę z kiełbasą i jesiennymi warzywami i placki z cukinii z glazurowanymi jesiennymi warzywami.
Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak przygotować pyszną fasolkę po bretońsku. To danie idealne na chłodniejsze dni, ale nie tylko. Zobacz, jak ją przygotować według sprawdzonego przepisu.
Fasolka szparagowa to jeden ze smaczniejszych dodatków do obiadu. Mimo że dostępna jest tylko w okresie letnim, to można przygotować z niej smaczne przetwory i cieszyć się jej smakiem przez cały rok. Co można przyrządzić z fasolki szparagowej?
Czas na warzywa strączkowe. Piotr Kucharski ma ich pod dostatkiem w swoim ogródku. W Dzień Dobry TVN pokazał, jak przygotować z nich pyszne potrawy. Na stole pojawiły się: fasolka z jajem sadzonym i wędzoną kruszonką, zapiekanka z fasoli, fasolka z czosnkiem, cebulą i migdałami, fasola z kukurydzą, papryką i klopsikami, zupa fasolowa i chlebek z pomidorami i oliwkami.