Miłośnicy tenisa ziemnego z dumą przyglądają się kolejnym sukcesom, które na światowych kortach osiąga 24-letni Hubert Hurkacz. Sportowiec zajmuje 13. miejsce w rankingu ATP, jednak nie zwalnia tempa i wciąż sięga po więcej. W rozmowie z Marcinem Sawickim opowiedział o tym, jakie znaczenie ma w sporcie pewność siebie i jaki jest jego cel na najbliższy rok.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy trenerów Muay Thai i wegetarian: Grzegorza Sobieszka i Sebastiana Banasika. Panowie pokazali, co jedzą trenujący wegetarianie. Zobaczcie ich przepisy na: pastę z czerwonej fasoli z oliwą, cytryną i świeżą miętą, zupę krem z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym, sycące spaghetti bolognese w wersji wege oraz owsiankę migdałową dla sportowców. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN gotowała mistrzyni MMA Joanna Jędrzejczyk. Pomagał jej osobisty dietetyk Jakub Mauricz. Jaki jest sekret diety Asi? Czy wiedzieliście, że mistrzyni lubi jeść boczek? Na naszym stole znalazły się takie potrawy jak: risotto z orzechami i rodzynkami, koktajl jajeczno-owocowy i omlet szpinakowo-brokułowy.
Dieta musi być dobrze dobrana do naszego trybu życia. Jeżeli dużo trenujemy, nasze menu nie powinno być okrojone. Wręcz przeciwnie, powinniśmy dostarczyć organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Co jednak zrobić, gdy waga wciąż stoi w miejscu? Jakie błędy popełniamy najczęściej? Na pytania prowadzących Dzień Dobry TVN odpowiedziała Anna Jelonek. Dietetyk zwróciła uwagę również na to, by sprawdzić stan swojego zdrowia. Jakie należy wykonać badania?