Sprawdź przepis na lekką i pyszną sałatkę z cykorii i kiwi z kuchni Dzień Dobry TVN.
Kuchnię Dzień Dobry TVN tym razem zdominowały najlepsze sery. Przygotowaniem pysznych dań z ich użyciem zajęła się Carolina Pietyra. Jak zrobić piernikowy croque-monsieur z bergkase i cykorią? Sprawdź przepis.
Cykoria to warzywo zdrowe, będące idealnym dodatkiem zarówno do sałatek, jak i do potraw podawanych na ciepło. Jest nie tylko smaczna, ale i niskokaloryczna. Z tych powodów jest jedną z ulubionych potraw osób dbających o linię. Korzyści zdrowotnych płynących z jej spożywania jest więcej – poznaj je wszystkie.
Nasz niestrudzony smakosz Mikołaj Rey tym razem jest na tropie... cykorii. Dlaczego cykoria jest biała? Jak wygląda dzika odmiana cykorii? Skąd cykoria wzięła się w Polsce i dlaczego uchodzi za roślinę magiczną? Oto, czego nie wiecie o cykorii! Lubicie smak cykorii?
Polska zajęła pierwsze miejsce w rankingu opracowanym przez Europejską Radę Informacji o Żywności - jemy najwięcej warzyw i owoców w Europie, a New York Times uznał niedawno Magdę Gessler za polską „guru food”, czyli kombinację Marthy Stewart, Gordona Ramsaya i Nigelli Lawson. Postanowiliśmy połączyć te dwie wspaniałe wiadomości i zaprosiliśmy do studia Dzień Dobry TVN kreatorkę smaku Magdę Gessler, która "wzięła w obroty" brukselkę i cykorię.