"Kasia potrafi radzić sobie z gotowaniem, używając tylko jednej ręki"
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Jan Kuroń i pyszne i szybkie w przygotowaniu pasty! Nie będą to jednak zwyczajne pasty - bloger Tomasz Czajkowski postanowił dodać do nich magiczny składnik. Jak im poszło? Nad sytuacją czuwał dziennikarz Dzień Dobry Wakacje Mateusz Hładki. Wypróbuj przepisy na pasty z magicznym składnikiem w swojej kuchni: babie ghanoush, Paście z zielonego groszku z miętą i mascarpone oraz dipie pomidorowo-śliwkowym.
"Tutaj, chociaż inspiruję się pewnymi smakami, przyprawami, czy połączeniami, pierwsze skrzypce grają polskie , sezonowe warzywa". W kuchni Dzień Dobry TVN - blogerka kulinarna Marta Dymek przygotowała: szparagi elote, grzybowego stroganowa, klopsiki z żurawiną i babkę pomidorową!
Ella Woodward przez wiele miesięcy cierpiała na chorobę, która wykluczyła ją z życia. W końcu postanowiła pomóc samej sobie i - zmieniając swoje nawyki - zmieniła też życie Brytyjczyków. Jej blog kulinarny każdego miesiąca odwiedza ponad 2 mln internautów, a jej książki kucharskie rozchodzą się w setkach tysięcy egzemplarzy. Ellę odwiedziła Ula Chincz. Dziennikarka Dzień Dobry TVN poprosiła ją o rady związane ze zdrowym odżywianiem. Zobaczcie, jakie danie Ella przygotowała dla Uli.
Paweł Staliński, syn znanej aktorki Doroty Stalińskiej, jest instruktorem kite-surfingu. Nauczył się spadochroniarstwa, regularnie trenuje jogę, powrócił do jeździectwa i jest miłośnikiem koni. W kuchni Dzień Dobry TVN razem z blogerką kulinarną Darią Ładochą przygotował dania kuchni dla aktywnych.
Jesień to doskonały moment na przygotowanie weków z owocami sezonowymi. W kuchni Dzień Dobry TVN powidła śliwkowe, dżem z rabarbaru i malin oraz żurawinę do mięs i serów przygotowała blogerka kulinarna Dominika Fetraś.
Monikę Goździalską znamy jako uczestniczkę programu „MasterChef”. Prowadzi także bloga kulinarnego. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: szparagi, roladki z cukinii, makaron pełnoziarnisty fusili z kurkami oraz sałatkę z bobu.
Julia Rosnowska i Marta Dymek wiedzą co warto jeść wczesną wiosną, by naładować się pozytywną energią! Które warzywa są teraz najzdrowsze i czy "nowalijki" w marcu to dobry pomysł?