Szybka sałatka z tortellini - przepis krok po kroku
Składniki:
- opakowanie Tortellini z mięsem,
- puszka kukurydzy konserwowej,
- świeży ogórek,
- 100 g szynki,
- 100 g sera żółtego tartego,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki majonezu,
- pęczek szczypiorku,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania
- Ugotuj tortellini zgodnie z przepisem na opakowaniu, zajmuje to dosłownie chwilę.
- Do wystudzonych w misce pierożków dodaj kukurydzę, poszatkowany w kostkę zielony ogórek, pokrojoną w paski szynkę i starty ser żółty. Dokładnie wymieszaj.
- Dodaj następnie przeciśnięty przez prasę czosnek i majonez. Połącz ze sobą składniki za pomocą łyżki i dopraw solą i pieprzem.
- Wierzch sałatki udekoruj poszatkowanym szczypiorem. Schłodź sałatkę przed podaniem na stół.
Rada Szymona Czerwińskiego: Gotując zadbaj o dobrą organizacje pracy. Na dużym talerzu płaskim ułóż wszystkie produkty których będziesz używać w okrąg jak godziny na tarczy zegar zaczynając od godziny 12. Dzięki temu nie pominiesz żadnego składnika i będziesz ich używać w odpowiedniej kolejności.
Zobacz także:
- Sałatka z tortellini z serem – co do niej dodać
- Kuchnia Top Modelki. Tortellini, krokieciki i smażony ser
- Sałatka z tortellini – jak ją przygotować? Z jakimi warzywami łączyć tortellini?
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Szymon Czerwiński
Źródło zdjęcia głównego: Mateusz Grochocki/East News
podziel się: