W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Antek Smykiewicz i Justyna Smykiewicz, którzy pokazali, jak zrobić pyszne dania kuchni azjatyckiej. Sprawdź ich przepis na sushi z ogórka zamiast nori z łososiem i ciesz się smakiem pysznych rollsów.
Sushi z ogórka - przepis krok po kroku
Składniki:
- 2 opakowania białego serka kremowego
- 1 kg surowego łososia
- 2 awokado
- 6 zielonych ogórków
- sałata karbowana
Sposób przygotowania sushi z ogórka
- 1Ogórek kroimy w cienkie, długie paski. Układamy go na zakładkę jeden obok drugiego na ręczniku papierowym żeby odsączyć z wody.
- 2Smarujemy serkiem, dokładamy sałatę, pokrojone awokado i zawijamy tak jak sushi.
- 3Kiedy mamy już zawiniętą rolkę kroimy na kawałki.
- 4Polewamy sosem teriyaki lub majonezem i posypujemy sezamem.
Zobacz także:
Źródło: Antek Smykiewicz
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN