Lody szpinakowo-bananowe według Cristiny Catese

Lody szpinakowo-bananowe
Lody szpinakowo-bananowe według Cristiny Catese
Źródło: Wojciech Olkuśnik/East News
W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała zielone przysmaki w sam raz na wiosnę. Sprawdzamy na własnej skórze, jaką moc daje szpinak, ulubiona przekąska Popeye'a. Sprawdź, jak przygotować lody szpinakowo-bananowe z przepisu chefa kuchni. 

Lody szpinakowo-bananowe - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 200 g mrożonych bananów
    • 100 g mrożonego szpinaku
      • 10 listków mięty
        • Chipsy z ciemnej czekolady
          • Okruchy z orzechów laskowych
            • Ciasteczka na lody - rurki

              Sposób przygotowania lodów szpinakowo-bananowych

              1. Zamroź owoce pokrojone na kawałki. Szpinak można kupić już zamrożony, ale liście muszą być całe.
                1. Włóż owoce i warzywa do robota kuchennego, odczekaj 5 minut, a następnie zmiksuj. Od czasu do czasu zatrzymuj mikser i mieszaj łopatką. Na koniec dodaj miętę i ponownie zmiksuj.
                  1. Udekoruj wiórkami czekoladowymi, orzechami laskowymi i ciasteczkami do lodów.

                    Zobacz także:

                    Autor: Teofila Siewko

                    Źródło: Cristina Catese

                    Źródło zdjęcia głównego: Wojciech Olkuśnik/East News

                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości