Kanał Video (Nowy ideał mężczyzny): 16084
Przepis Marcina Spennera
Polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z suszonych pomidorów i migdałów.
Składniki:
polędwica wieprzowa
rozmaryn ( może być suszony)
czosnek
sos sojowy, pieprz, sól
suszone pomidory (mały słoik)
tarty parmezan
płatki migdałowe
tarta bułka
oliwa z oliwek
pomidorek cherry i bazylia świeża
Przepis Jacka Bilczyńskiego:
Sałatka z batatów z aromatycznym twarogowo-imbirowym dressingiem
Składniki (2 porcje):
200g batatów, obranych i pokrojonych w drobną kostkę
100g lekkiego twarogu
125g chudej, dojrzewającej wołowiny w plastrach (można zastąpić chudą szynką) pokrojonej w cienkie paseczki
200g mieszanki sałata (rzymska, lodowa, czerwona)
3 łyżeki lekkiego jogurtu naturalnego
1/2 płaskiej łyżeczki musztardy Dijon
1 łyżka orzechów nerkowca
1 łyżeczka świeżego, tartego imbiru
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka oleju sezamowego
1/2 pomarańczy
1/4 płaskiej łyżeczki soli
1/4 płaskiej łyżeczki cukru
1 łyżeczka octu balsamicznego
3-5 pomidorów koktajlowych, świeża bazylia
Przygotowanie:
Ugotować bataty, odsączyć, ostudzić, a następnie pokroić w drobną kostkę. W blenderze umieścić twaróg, musztardę, cukier, jogurt i sól. Miksować do uzyskania gładkiej masy. Dodać sok z cytryny, tarty imbir, olej sezamowy i ponownie zmiksować. Do miski z dressingiem dołożyć pokrojoną wołowinę, bataty, mieszankę sałat i zmiażdżone orzechy nerkowca. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Przełożyć na talerz i udekorować kwiatami z pomidorów i bazylii, kawałkami pomarańczy i octem balsamicznym.
Przepis Jacka Olewniczaka:
Pomidorowe Cappuccino Orange z Cynamonem
Składniki:
Pomidory (ze względu na porę roku, potrzebne będą dwie puszki pomidorów bez skórki)
1 pomarańcza
świeża papryka peperoncino
świeża bazylia
kandyzowana skórka pomarańczowa
cynamon mielony
słodka śmietana /bita śmietana.
Przygotowanie:
Blender do zmiksowania całości.
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN