Kim jest mężczyzna gastroseksualny?

To taki, który używa swoich umiejętności kulinarnych, aby wywrzeć wrażenie na potencjalnych partnerkach. Dosłownie trafia przez żołądek do serca! W kuchni Dzień Dobry TVN gośćmi byli: Marcin Spenner, trener gwiazd Jacek Bilczyński oraz uczestnik programu „Ugotowani” Jacek Olewniczak.

Kanał Video (Nowy ideał mężczyzny): 16084

Przepis Marcina Spennera

Polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z suszonych pomidorów i migdałów.

Składniki:

polędwica wieprzowa

rozmaryn ( może być suszony)

czosnek

sos sojowy, pieprz, sól

suszone pomidory (mały słoik)

tarty parmezan

płatki migdałowe

tarta bułka

oliwa z oliwek

pomidorek cherry i bazylia świeża

Przepis Jacka Bilczyńskiego:

Sałatka z batatów z aromatycznym twarogowo-imbirowym dressingiem

Składniki (2 porcje):

200g batatów, obranych i pokrojonych w drobną kostkę

100g lekkiego twarogu

125g chudej, dojrzewającej wołowiny w plastrach (można zastąpić chudą szynką) pokrojonej w cienkie paseczki

200g mieszanki sałata (rzymska, lodowa, czerwona)

3 łyżeki lekkiego jogurtu naturalnego

1/2 płaskiej łyżeczki musztardy Dijon

1 łyżka orzechów nerkowca

1 łyżeczka świeżego, tartego imbiru

sok z 1/2 cytryny

1 łyżka oleju sezamowego

1/2 pomarańczy

1/4 płaskiej łyżeczki soli

1/4 płaskiej łyżeczki cukru

1 łyżeczka octu balsamicznego

3-5 pomidorów koktajlowych, świeża bazylia

Przygotowanie:

Ugotować bataty, odsączyć, ostudzić, a następnie pokroić w drobną kostkę. W blenderze umieścić twaróg, musztardę, cukier, jogurt i sól. Miksować do uzyskania gładkiej masy. Dodać sok z cytryny, tarty imbir, olej sezamowy i ponownie zmiksować. Do miski z dressingiem dołożyć pokrojoną wołowinę, bataty, mieszankę sałat i zmiażdżone orzechy nerkowca. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Przełożyć na talerz i udekorować kwiatami z pomidorów i bazylii, kawałkami pomarańczy i octem balsamicznym.

Przepis Jacka Olewniczaka:

Pomidorowe Cappuccino Orange z Cynamonem

Składniki:

Pomidory (ze względu na porę roku, potrzebne będą dwie puszki pomidorów bez skórki)

1 pomarańcza

świeża papryka peperoncino

świeża bazylia

kandyzowana skórka pomarańczowa

cynamon mielony

słodka śmietana /bita śmietana.

Przygotowanie:

Blender do zmiksowania całości.

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości