Marchewka rządzi w naszej kuchni, bo można ją wykorzystać na wiele sposobów. Beata Kartowicz przyrządza z niej placuszki marchewkowo-ziemniaczane z dodatkiem cukinii, zupę marchewkowo - pomarańczową z mlekiem kokosowym, frytki marchewkowe, sok z marchwi, jabłek i gruszki oraz ciasto marchewkowe z kremem z serka mascarpone. Poznaj niezwykłe przepisy na dania z marchwi.
Skąd Ania czerpie kulinarne inspiracje? Jak mówi: "z głowy, czyli z niczego". Tym razem natchnieniem okazał się dla niej sok jabłkowo-marchewkowy. Ania postanowiła temat rozwinąć i studiu Dzień Dobry TVN udowodniła, że marchewka i jabłko to duet doskonały. W kulinarnych przygotowaniach pomógł jej jeden z uczestników programu "Ugotowani"- Hubert Bisto. W efekcie powstały takie potrawy, jak owsianka jabłkowa z konfiturą marchewkową, szarlotka z marchewką i zupa marchewkowa z jabłkiem. No cóż, wygląda to naprawdę smakowicie!