Jak sprawnie i smacznie urozmaicić dietę o wyroby roślinne?
Kotleciki szu szu nie tylko uroczo się nazywają, ale również, odpowiednio przygotowane, pysznie smakują. To kotlety mięsne lub sojowe w chrupiącej, paprykowej panierce, które smakują niemal każdemu, również dzieciom, które bywają niejadkami. Sprawdź prosty przepis na kotleciki szu szu.
Sylwestrowe wege menu coraz częściej pojawia się na wielu imprezach. W Dzień Dobry TVN swoje pomysły na sylwestrowe przekąski wegetariańskie i wegańskie przedstawiła Beata Kartowicz. Poznajcie jej przepisy!
Mleko sojowe oraz przepisy z jego zastosowaniem cieszą się dużą popularnością szczególnie wśród wegan oraz alergików. Z jego wykorzystaniem można przygotować rozmaite desery oraz koktajle, a także dodawać je do kawy.
Dziś w kuchni Dzień dobry TVN przygotowujemy mielone bez mięsa. Sprawdź przepisy Darii Ładochy na kotlety ziołowo-ziemniaczane, jaglano-soczewicowe, kalafiorowo-jaglane.
Dziś Dzień Kotleta Schabowego. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała przepisy na kotlety... bez schabu. Kotlety z kalarepki z zieloną pietruszką i parmezanem, kotlety z boczniaków, kotlety z kalafiora i ziołami oraz kotlety rybne ze szczypiorkiem i chili!
Jak komponować dania wegetariańskie tak, by dostarczały wszystkich niezbędnych składników, zwłaszcza w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju? W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha i wege-dania dla dzieci i nastolatków! Smacznego.
O tym, jak przejść na dietę wegetariańską rozmawialiśmy w kuchni Dzień Dobry TVN z Darią Ładochą. Jak rzucić mięso, zostać wegetarianinem i zdrowo się odżywiać? Czy dzieci mogą nie jeść mięsa? Skorzystajcie z przepisów Darii na: kokosowy deser z tapioki z karmelizowanymi śliwkami, krem z brokułów z cieciorką, musztardą francuską i orzechami pinii oraz gulasz wege z boczniakami i soczewicą. Smacznego!