Tradycyjne potrawy z nutą wschodnich przypraw pokazała mu Agnieszka Epler, blogerka kulinarna.
Jesienią ceny biletów lotniczych są niższe, więc warto polecieć na krótki urlop i rozsmakować się w pysznych, tradycyjnych daniach europejskich państw.
Czym charakteryzuje się kuchnia kubańska? W kilku słowach można opisać ją jako "coś z niczego", ponieważ tradycyjne potrawy kubańskie są proste w przygotowaniu, ale niezwykle smaczne.
Ciągnące się w nieskończoność zielone klify, piękna architektura Dublina i sukcesy w rugby – to z tego słynie państwo wyspiarskie Irlandia. Kuchnia irlandzka nie może poszczycić się jednak międzynarodową sławą. Mało kto potrafi wymienić choćby nazwy tradycyjnych potraw irlandzkich, nie wspominając już o wyszczególnieniu ich składników. Z okazji irlandzkiego Dnia Świętego Patryka, który świętowany jest już w wielu częściach świata, zwracamy dziś szczególną uwagę na irlandzką kuchnię.
Bogactwo polskiej kuchni coraz częściej jest doceniane nie tylko w kraju, ale także na arenie międzynarodowej. Chętnie wracamy do korzeni i sięgamy po tradycyjne potrawy - takie, jakie przygotowywały nasze mamy i babcie. Z okazji Dnia Polskiej Żywności Jan Kuroń postanowił odświeżyć nieco te przepisy.
Słowaczka Barbara Jurcova pomogła Mikołajowi Reyowi odkryć smaki swojego kraju. Przygotowali razem tradycyjne słowackie danie. Co to było? Jak im wyszło? Zobaczcie!