Sprawie przyjrzeli się reporterzy programu Uwaga! TVN.
3 sierpnia obchodzimy Dzień Arbuza. Z tej okazji podpowiadamy, jak wykorzystać ten pyszny owoc. Warto go jeść w upalne dni, ponieważ zawiera w sobie dużo wody. Co więcej, można z niego przygotowywać dania na słodko i słono. Sprawdź nasz przepis na sorbet z arbuza.
Polska jest w pierwszej dziesiątce największych eksporterów lodów na świecie – czytamy w raporcie Polskiego Instytutu Ekonomicznego. Co ciekawe, zagraniczni odbiorcy najbardziej umiłowali sobie sorbety. Do którego państwa wysyłamy najwięcej produktów?
Jak w kuchni molekularnej zrobić sorbet z Pepsi? Pokazali tę sztukę Paweł Wątor i Mateusz Trzeciak. Jak Olivier Janiak poradził sobie z Wyzwaniem smaku?
Katarzyna Czaplejewicz, trenerka fitness, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN dietetyczne słodycze: sernik na zimno z galaretką i żurawiną, ciasteczka owsiane z ziarnami, mus czekoladowy i sorbet ananasowy. Skorzystajcie z jej słodkich przepisów!