Zdrowe dania z warzyw i owoców przygotowane zgodnie z cyklem pór roku - do jedzenia takich potraw zachęcają Magdalena i Piotr Kucharscy. W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządzili: napar rokitnikowy, krakersy, pastę z dyni i papryki, pastę z natki pietruszki i migdałów, żurek wege, orientalnego kalafiora, zieloną soczewicą z jajkiem, a także dyniowy sernik z pieczonymi śliwkami.
Firma Action Poland sp. z o.o. wycofuje jedną partię sezamków – poinformował w środę, w ramach ostrzeżenia publicznego dotyczącego żywności, Główny Inspektorat Sanitarny. Powodem działań jest wykrycie tlenku etylenu.
Jak sam przyznał - Piotr Kucharski tak szybkich przepisów jeszcze nigdy nie przygotował. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował zdrowe wersje: budyniu, galaretki, kisielu, sezamków, smażonych warzyw i prażonego słonecznika. W skrócie: smacznie i zdrowo!
W kuchni Dzień Dobry TVN Patrycja Wnorowska w asyście syna Jeremiego przygotowała przepyszne desery bezglutenowe: trufle amarantusowo-chałwowe, sezamki słonecznikowe, pieczone owoce pod pianką i budyń jaglany z sosem z suszonych owoców.