W kuchni Dzień Dobry TVN królowe mórz, czyli krewetki w roli głównej. Zobacz, jak przygotować makaron bezglutenowy, szaszłyki, sałatkę i grzanki według przepisów Piotra Kucharskiego.
W dzisiejszej kuchni Dzień Dobry TVN dowodzi Marcin "Sobol" Sobolewski, który na co dzień pracuje w Dzień dobry TVN jako kierownik planu. Skąd u niego zamiłowanie do gotowania? Marcin przygotował takie smakołyki jak: krewetki zapiekane z kiełbasą chorizo, paluszki z dorsza w panko, makaron bucatini z tuńczykiem, kofty jagnięco-wieprzowe z sałatką z pieczonych batatów.
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i uczestniczka programu "Ugotowani" Małgorzata Trębacz-Piotrowska przygotowały dania z przepisów, które przywiozły ze swoich wakacyjnych podróży. Na stole znalazły się: szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych, ziemniaki gotowane w mleku kokosowym, smażony makaron z krewetkami i wołowiną, smażone banany, wątróbki drobiowe w sosie z sherry i faszerowane papryczki pimientos.
W kuchni Dzień dobry TVN Monika Goździalska, uczestniczka Masterchefa, oraz Ola Ciupa przygotowały: ser kozi z migdałami i sosem z malin chilli i imbiru, tatar z łososia, vongole w sosie śmietankowym z orzeszkami pini, krewetki w pancerzach z czosnkiem, limonką i chilli. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Sandra Massoud i kucharz Marcin Kuciński przygotowali specjały kuchni francuskiej: Pain Perdu z karmelizowanymi figami i ananasem na miodzie; pstrąga z pomidorkami cherry confit, sosem tarator i pieczywem pita; korsykańskie placuszki z cukinii; krewetki na cydrze z chorizo; granolę domowej roboty; quiche. Bon appétit!