Kochasz dania mięsne? Nie wyobrażasz sobie sezonu grillowego bez aromatycznych żeberek? Wypróbuj tę potrawę w nieco zmienionej, orientalnej wersji.
Peklowanie służy do obróbki mięs. Dawniej służyło zabezpieczaniu go przed psuciem, dzisiaj wykorzystywane głównie ze względu na walory smakowe. Jak przygotować zalewę do peklowania mięs? Jak powinno się je peklować?
Jak przyrządzić mięso? Daria Ładocha serwuje w naszej kuchni czerwone curry z polędwicą wieprzową, liczi, pomidorkami cherry podane na ryżu, makaron ryżowy z pak choi z mielonym mięsem, pieczonymi burakami, kozim serem i pistacjami oraz grzanki z siekanym mięsem i pieczonymi burakami. Poznaj niezwykłe przepisy.
Piotr Kucharski przygotował dziś w kuchni Dzień Dobry TVN prawdziwą mięsną ucztę. Na naszym stole pojawiły się karkówka, schabowy i faszerowane polędwiczki. Lubicie takie smaki?