Wieprzowina po tajsku to aromatyczna potrawa prosto z Tajlandii. Z reguły przygotowywana jest z mleczkiem kokosowym, które jest również ważnym składnikiem zupy tajskiej z wieprzowiną.
Szaszłyki po tajsku to ciekawa odmiana od tradycyjnych polskich potraw na grilla. W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Rogulski, zwycięzca 10. edycji MasterChefa, przygotował swój przepis na szaszłyki po tajsku. Sprawdź, jak zrobić je w domu.
Kurczak po tajsku to jeden z bardziej znanych w Europie przepisów wywodzących się ze sztuki kulinarnej Tajlandii. Tajski styl gotowania przez wieki kształtował się pod wpływem kuchni chińskiej z północy i kuchni indyjskiej z zachodu. Dlatego też tajskie dania, takie jak kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym czy kurczak curry po tajsku, zachwycają intensywnym smakiem i orientalnymi przyprawami.
Są potrawy, którymi można zaimponować znajomym podczas spotkania towarzyskiego, ale w większości przypadków są one jednak trudne do przygotowania. Martyna Chomacka udowadnia jednak, że nie zawsze. Jej dania są nie tylko eleganckie i smaczne, ale też banalnie proste w wykonaniu.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Michała Kurka, znawcę kuchni polskiej i azjatyckiej. Bloger przygotował kurczaka satay z sosem z orzeszków ziemnych oraz tajską rybę na parze. Spróbujecie? Skorzystajcie z przepisów Miachała!