Wołowina po chińsku jest wyjątkowo smaczna dzięki zastosowanej marynacie, której głównym składnikiem jest sos sojowy. Marynata do wołowiny po chińsku może zawierać również alkohol, ocet lub sok z cytryny. To dzięki nim mięso staje się kruche.
Za sprawą Mariusza Malinowskiego i mistrza cukiernictwa Ryszarda Brola mogliśmy w kuchni Dzień Dobry TVN spróbować śląskich, karnawałowych przysmaków. Jak robi się ser z kminkiem, wołowinę z musem z musztardy i krupnik?
Damian Kordas jest zwycięzcą 4. edycji programu MasterChef, a Karolina Pisarek jest finalistką 5. edycji Top Model. Połączyła ich miłość. W kuchni Dzień Dobry Wakacje nie tylko wspólnie gotowali, ale także opowiedzieli Magdzie Mołek i Andrzejowi Sołtysikowi o początkach swojej znajomości i o związku. Skorzystajcie z przepisów na: krem z pieczonego pora z harissą i chipsami z topinambura, hummus z bobu z chrzanową śmietaną i świeżym ogórkiem, tofucznicę z jarmużem, kurkumą i zielonym groszkiem oraz filet mignon z sosem z czarnej porzeczki. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN królowały uczestniczki MasterChef Junior Amelia Gardaś i Daria Kuczwalska. Przygotowały dla nas: Lemon Curd, wołowinę w winie wytrawnym, sushiburgera oraz tort bezowy z bakaliami. Asystował im Mateusz Gessler.
Maria i Jakub Pasek proponują zabieganym osobom proste w przygotowaniu, ale niebanalne potrawy: zupę cebulową, polędwicę wołową z grzybami, chili con carne w paprykach, a na deser - słoną czekoladę z pistacjami i piankami marshmallows. Skorzystajcie z ich przepisów!